Bourbonská vanilka je najkvalitnejšou odrodou vanilky s tmavo hnedými strukmi. Ich chuť je sladká, ovocná a bohatá na vanilín, vôňa je veľmi aromatická. Vanilka je cenená nielen pre svoju arómu, ale aj zložitosťou jej pestovania - konkrétne opeľovania.
Prémiový druh Bourbon vanilky je známy svojimi špecifickými znakmi, do ktorých patrí chuť, dĺžka strukov, vysoký podiel vanilínu a nezameniteľná aróma. Pokiaľ sú na tele struku biele podlhovasté kryštáliky, jedná sa o vanilín – a je to známka kvality produktu.
Vanilka nie je len produktom používaným vo varení, ale ide o rastlinu nesmierne bohatú na antioxidačné polyfenoly, ktoré podporujú imunitný systém a samotná vanilka má antiseptické účinky. Navyše je v BIO kvalite, čím je zaistený jej organický pôvod.
Vanilka planifolia Bourbon je najrozšírenejším druhom vanilky hneď z niekoľkých dôvodov. Vyznačuje sa svojou silnou a vyváženou arómou s lahodnými tónmi čokolády, ovocia a karamelu. Dokonca sa radí medzi najviac aromatický druh vanilky.
Struk jednoducho vyberieme z obalu, položíme na pracovnú dosku či doštičku a ostrým nožom po celej dĺžke struku rozrežeme. Špičkou noža zoškrabneme všetok vnútorný obsah struku, ktorý pridáme do pripravovaného pokrmu. Ak struk ihneď nespracujete, odporúčame zavákuovať. Zvyšok struku nemusíme ihneď vyhodiť, ale dá sa skvele použiť pri príprave domáceho vanilkového extraktu alebo napríklad vanilkového cukru či vanilkovej soli.
Náš vanilkový struk má BIO certifikát - Produkcia ekologického poľnohospodárstva mimo EÚ.
Zloženie: BIO vanilkový struk.
Pôvod: Madagaskar
Distribútor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladovanie: Pri izbovej teplote, na suchom a tmavom mieste.
Hmotnosť: 60 g