Zhruba 50% hmotnosti kakaovej hmoty tvorí kakaové maslo , ktoré je pre naše telo zdrojom zdravých tukov. Mnohé živiny, aby sa mohli v tele dobre vstrebať, sa potrebujú nadviazať na tieto tuky. Zaujímavosťou je, že neobsahuje cholesterol a neprepaľuje sa, preto je vhodné na pečenie alebo vyprážanie. Kakaové maslo je jednou z hlavných prísad kvalitných čokolád.
Každá polievková lyžica kakaového masla obsahuje 27,1 mg fytosterolov, čo sú rastlinné zlúčeniny, u ktorých bolo preukázané, že znižujú hladinu škodlivého LDL cholesterolu. O obsah tuku a kalórií v kakaovom masle je oveľa nižšia ako u bežných kuchynských tukov. Vďaka jemne sladkej vône kakaového masla a hladkej krémovej štruktúre je z neho obľúbenej ingrediencie po celom svete. Používa sa pri výrobe čokolády,
Viac informácií o kakau nájdete v našom článku na blogu.
Kakaové maslo je zdrojom veľké množstvo antioxidantov a je mimoriadne bohaté na vitamín E.
Maslo je zdrojom nenasýteným mastných kyselín, ktoré pozitívne ovplyvňuje zdravie kardiovaskulárneho systému.
Kakaové maslo je kvalitný tuk, ktorý neobsahuje cholesterol a navyše je tepelne stabilný. Možno ho používať na pečenie i smaženie.
Naša kakaové maslo má BIO certifikát - Produkcia ekologického poľnohospodárstva mimo EÚ.
Zloženie: 100% BIO kakaové maslo (Theobroma cacao)
Pôvod: Južná Amerika
Distribútor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladovanie: V suchu, v uzavretom obale.
Hmotnosť: 250 g