Tento extra panenský prémiový olivový olej pochádza z rodinnej farmy na juhu Španielska, kde ho pestujú v biodynamickom poľnohospodárstve v súlade s miestnou prírodou pre zachovanie biodiverzity fauny a flóry (certifikované Universidad de Jaén y el Consejo Superior de Investigaciones Científicas). Farma je hrdým držiteľom certifikátu Olivares Vivos, ktorý v celej Európe získalo iba 15 producentov a je zárukou zvýšenia biodiverzity lokálnej prírody.
PREMIUM olivový olej je vyrábaný z ručne zbieraných najkvalitnejších raných olív odrody Picual, kedy je lisovaný pri veľmi nízkej teplote (18° C). Pri tak nízkych teplotách je extrahované malé množstvo olivového oleja, a preto je tento olivový olej veľmi vzácny a mal by sa pre zachovanie zdravých prospešných látok používať len v studenej kuchyni alebo na dochutenie už tepelných pripravených pokrmov.
Nielen podľa získaných ocenení, ale aj vďaka intenzívnej chuti, vôni a farbe okamžite spoznáte, že sa jedná o jeden z najlepších olivových olejov na svete. PREMIUM olivový olej obsahuje vysokú koncentráciu polyfenolov, kyseliny olejovej, vitamínu E a samozrejmosťou je, že neobsahuje žiadne rezíduá škodlivých látok.
Viac informácií nájdete v našom článku na blogu.
Olivový olej obsahuje viac ako 400 mg polyfenolov na kilogram, čím spadá do klasifikácie olejov, pri ktorých je možné stanoviť zdravotné tvrdenia, teda, že:
Tento olivový olej je vzhľadom k postupom extrakcie a odrode olív veľmi vzácny a nabitému zdraviu prospešnými látkami, preto je lepšie využívať jeho kvalít v studenej kuchyni alebo na dochucovanie už pripravených tepelných upravených produktov.