Hnedá ryža je druh, ktorý obsahuje všetky časti - vrátane šupky. Vďaka tomu obsahuje nielen sacharidy ale aj minerály. Naviac má hnedá ryža väčšie množstvo vlákniny a mimo to obsahuje aj rôzne farebné pigmenty, ktoré môžu byť zdraviu prospešné. Odporúčame ryžu pred varením cez noc namočiť.
Táto ryža je považovaná za zdravší variant a to vďaka spôsobu jej spracovania. Keď biela ryža prechádza spracovaním, je odstránená šupka, otruby aj klíčky, zatiaľ čo pri spracovaní hnedej ryže zostávajú otruby aj klíčky v zrne. Kvôli tomu je hnedá ryža bohatá na vlákninu a tiež kyselinu listovú. Hnedá ryža má nižší glykemický index (55) a to znamená, že je trávená pomalšie a má menší účinok na hladinu cukru v krvi.
Viac informácií o ryži nájdete v našom článku na blogu.
Hnedá ryža patrí k najzdravším druhom, pozor však na dlhšiu dobu prípravy. Na 1 šálku ryže pridajte cca 2,5 šálky osolenej vody a varte až 60 minút pri miernej teplote. Odporúčame ryžu pred varením cez noc namočiť.
Vysoký obsah vlákniny pomáha tráviacemu systému.
Vďaka vysokému množstvo vlákniny má Basmati nízky glykemický index a je tak vhodná pre diabetikov.
Ryža patrí medzi prirodzene bezlepkové potraviny, takže je vhodná aj pre osoby s celiakiou.
Naša hnedá ryža má BIO certifikát - Produkcia ekologického poľnohospodárstva mimo EÚ.
Zloženie: 100% organická ryža
Pôvod: Taliansko
Distribútor: Votamax sro, Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladovanie: V suchu, v uzavretom obale.
Hmotnosť: 1kg