Ryžová múka je vyrobená z jemnej mletej ryže. Využíva sa k príprave nepečených dezertov a jej hlavnou výhodou je ľahká stráviteľnosť. Je prirodzene bezlepková a tým je vhodná na prípravu pokrmov pre osoby s celiakiou. Ryžovú múku možno použiť na výrobu cestovín, zahustenie omáčok i polievok, tak aj na prípravu nepečených dezertov. Múka je bohatá na vitamíny a bielkoviny a slúži ako bežná náhrada za pšeničnú múku. Ryžová múka zväčšuje svoj objem a má výborné spojivové vlastnosti.
Ryžová múka poskytuje značné množstvo vlákniny, ktorá je dôležitá ako pre tráviaci systém, tak znižuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Najčastejšie sa mieša s inými druhmi bezlepkovej múky, napríklad kukuričnou alebo pohánkovou.
Viac informácií o ryžovej múke sa dočítate v našom článku na blogu.
Ryžová múka je vhodná alternatíva pre osoby trpiace celiakiou.
Ryžová múka je ľahko stráviteľná a má veľmi nízky obsah tuku.
Ryžová múka nájde svoje využitie ako zahusťovanie pokrmov, tak aj na prípravu nepečených dezertov.
Naša ryžová múka má BIO certifikát - Produkcia ekologického poľnohospodárstva mimo EÚ.
Zloženie: 100% BIO ryžová múka
Pôvod: Thajsko
Distribútor: Votamax sro, Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladovanie: V suchu, v uzavretom obale.
Hmotnosť: 1 Kg