Tapioková múka je prirodzene bezlepková. Presnejšie povedané sa jedná o škrob, ktorý je získavaný z koreňa manioku. Môže slúžiť ako náhrada pšenice v rôznych bezlepkových receptoch. Pretože je tento škrob bez zápachu aj chuti, je ľahké ho pridať do akéhokoľvek receptu (slaného alebo sladkého) bez toho, aby sa zmenila chuť samotného pokrmu. Navyše je v BIO kvalite, ktorá zaručuje, že pri pestovaní neboli použité žiadne pesticídy, syntetické herbicídy alebo hnojivá.
Keď sa tapioková múka pridá do pečiva, pomáha ingredienciám sa správne spojiť. Funkcia, pre ktorú sa často v potravinárstve používa lepok obsiahnutý v klasickej pšeničnej múke. Tapioková múka lepok neobsahuje a navyše je ľahko stráviteľná. Vďaka väzobných schopnostiam tapiokovej múky, možno ľahko získať pečivo, ktoré je nadýchané a vláčne. Rovnako ako mnoho iných škrobov je možné tapiokovú múku použiť aj ako zahusťovadlo v polievkach, dusených pokrmoch a pudingoch.
Energetická hodnota |
1498 kJ / 358 kcal |
Tuky |
0,02 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny |
0,01 g |
Sacharidy |
88,70 g |
- z toho cukry |
3,35 g |
Vláknina |
0,9 g |
Bielkoviny |
0,20 g |
Soľ | 0,003 g |
Naša tapioková múka má BIO certifikát - Produkcia ekologického poľnohospodárstva mimo EÚ.
Zloženie: 100% BIO tapioková múka.
Pôvod: Kambodža
Distribútor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladovanie: V suchu, v uzavretom obale.
Hmotnosť: 1 kg