Lahôdkové droždie sa vyrába na substráte bohatom na cukry - môže to byť napríklad melasa. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae sa nechajú niekoľko dní premnožiť. Potom sa zmes suší do podoby jemných vločiek a pri sušení zľahka ohrieva na teplotu mierne prevyšujúcu 40 °C, aby sa droždie deaktivovalo.
Tipy na použitie
Inaktivované sušené kvasnice. Môže obsahovať stopy lepku.
Skladujte na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred priamym slnečným svetlom.
Energetická hodnota 1 370 kJ/327 kcal | |
---|---|
tuky: | 5,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 1,7 g |
sacharidy: | 9,0 g |
z toho cukry: | 8,0 g |
vláknina: | 27,0 g |
bielkoviny: | 49,0 g |
soľ: | 0,5 g |