Sypaný čierny čaj s povzbudzujúcou zmesou orientálneho korenia (zázvor, citrónová tráva, korenie, kardamóm, klinčeky). Zmes na prípravu tradičného orientálneho čaju Masala. Balenie bez plastu.
Chuť
Povzbudzujúci silný čierny čaj z indickej provincie Darjeeling doplnený tradičnou zmesou orientálnych indických byliniek a aromatického východného korenia. Zmes na prípravu tradičného orientálneho čaju Masala.
Čajové lístky pre čaje Hampstead Tea London pochádzajú z indickej oblasti Darjeeling, presnejšie z čajovej záhrady Makaibari . Pestovanie v tejto nádhernej oblasti subtropického pásu začalo už v roku 1859, čím je oblasť unikátna – nachádza sa tu prvá, doposiaľ rodinná, továreň na spracovanie čaju na svete. Všetky čaje sú zberané výhradne ručne .
V Makaibari sa využíva tzv. biodynamický spôsob poľnohospodárstva , čo je alternatívny spôsob hospodárenia, ktorý opísal rakúsky filozof, pedagóg a ezoterik Rudolf Steiner už začiatkom 20. storočia. Tento typ poľnohospodárstva kladie dôraz najmä na vysokú prirodzenú kvalitu surovín a dlhodobú udržateľnosť produkcie v danej oblasti . Princíp spočíva v tom, že poľnohospodári šetrne hospodária s prírodnými zdrojmi a vracajú prirodzenou cestou do pôdy živiny, ktoré z nej čerpajú. Makaibari je vďaka významnej pomoci spoločnosti Hampstead Tea London, prvou svetovou oblasťou s certifikátom biodynamického poľnohospodárstva na svete .
Vrchovatú lyžičku čajových lístkov a zmesi prelejeme čerstvo uvarenou horúcou vodou a necháme 3 minúty lúhovať, potom scedíme. Chai je obvykle dochucovaný horúcim plnotučným mliekom a cukrom. Pre ideálnu autentickú chuť odporúčame 1 polievkovú lyžicu zmesi Chai povariť 5 minút v 3 dcl vody. Potom pridať cukor a 3 dcl plnotučného mlieka. Necháme aspoň 2x speniť, potom odstavíme a scedíme. Horúci a sladký korenený nápoj krásne prehreje! Podávaný môže byť aj vychladený.
Sypaný čierny čaj, zázvor, citrónová tráva, korenie, kardamón, klinčeky.
Všetky suroviny pochádzajú z produkcie Fairtrade , ekologického a biodynamického poľnohospodárstva.
India, provincia Darjeeling, oblasť Makaibari.
100 g