Kombucha sa hovorí hube pochádzajúcej z východnej Ázie. Nejedná sa o bežnú špongiu, ako ju poznáme, ale o symbiotický útvar tvorený niekoľkými druhmi kvasiniek a baktérií. Má tvar plochého gumovitého svetlosivého alebo hnedého lievance. V Japonsku bola Kombucha známa už 400 rokov po Kristovi. V starej Číne sa ctila čajová huba ako božský dar. V priebehu storočí putoval prírodný osviežujúci nápoj z kombuchy cez Japonsko a Rusko až do Európy.
Voda, odvar z čierneho čaju, cukor .
skladujte pri teplote do 24 °C. Po otvorení spotrebujte do 10 dní.
2 l
Energetická hodnota 77 kJ / 19 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 4,6 g |
z toho cukry: | 0,0 g |
Bielkoviny: | 0,0 g |
Soľ: | 0,0 g |