Kosovový cukor sa získava z nektáru kvetov kokosovej palmy, ktorý sa nechá skryštalizovať. Po získaní dostatočného množstva nektáru sa za optimálnej teploty odstráni všetky škodlivé prvky, ktoré by mohol obsahovať. Až potom dochádza ku kryštalizácií. Má nízky glykemický index (35), takže nezvyšuje toľko hladinu krvného cukru ako biely cukor a tým je vhodný na sladenie aj pre diabetikov. Kokosový cukor môžete pridať všade tam, kde by ste klasicky zladili bielym cukrom.
Okrem nízkeho glykemického indexu kokosový cukor obsahuje dôležité minerálne látky, najmä železo, horčík, draslík a zinok. Kokosový cukor je taktiež bohatý na inulín, čo je prírodný prebiotikum, ktoré je prospešné pre mikrobióm. Pomáha vyživovať zdraviu prospešné baktérie a tým je pre nás ďaleko väčším prínosom než repný cukor.
Viac informácií o kokosovom cukre nájdete v našom článku na blogu.
Nárast krvného cukru je tak veľmi pozvoľný čo je šetrné pre pankreas a pečeň.
Inulín vyživuje črevnú mikroflóru, a pôsobí na črevá ako prebiotikum.
Najmä železo, horčík, draslík a zinok.
Náš kokosový cukor má BIO certifikát - Produkcia ekologického poľnohospodárstva mimo EÚ.
Zloženie: 100% kokosový cukor (Cocos nucifera)
Pôvod: Indonézia
Distribútor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladovanie: V suchu, v uzavretom obale.
Hmotnosť: 250 g