Gutini - Paradajkové cestoviny bezlepkové, bez kukuričnej múky, 250 g
Bezlepkové cestoviny sú výbornou alternatívou ku klasickým pšeničným cestovinám. Sú ľahko stráviteľné , majú nízky obsah tuku a nezaťažujú organizmus. Môžu sa využívať ako hlavné jedlo, príloha k mäsu či zelenine, alebo na prípravu rôznych cestovinových variácií. Vyberať je možné z rôznych tvarov, majú výbornú chuť aj vôňu.
Návod na prípravu
Cestoviny vložíme do vriacej vody (na 100 g cestovín 1 liter vody), za občasného miešania varíme 4 min. a 4 min. necháme dôjsť.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota |
1508 Kj / 356 kcal |
Sacharidy |
84,2 g |
- z toho cukry |
0,04 g |
Bielkoviny |
1,5 g |
Tuky |
0,4 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny |
0,2 g |
Soľ |
0,03 g |
Zloženie
Zemiakový a kukuričný škrob, modifikovaný kukuričný a zemiakový škrob, ryžová múka, paradajka mleté 3%, mono a diglyceridy mastných kyselín. Neobsahuje alergény .
Potraviny vhodné pre osoby so špeciálnymi výživovými potrebami, ako sú diabetici, osoby s neznášanlivosťou lepku, ale sú vhodné aj pre vegetariánov a vegánov . Cestoviny sú vhodné pre diétny režim.
Fáza výroby
1) Hnetenie: oproti klasickým cestovinám meníme termodynamické podmienky zvýšením tlaku a teploty.
2) Vytláčanie: špeciálna mechanika v podobe vytlačovacieho šneku, ktorá umožňuje pracovať s vyšším tlakom a teplotou bez pridanej pary, želatinuje škrob prirodzene obsiahnutý v bezlepkových múkach.
3) Sušenie: technológia pomalého sušenia pri nízkych teplotách pre zachovanie maxima výživových hodnôt.
Obsah balenia
250 g