Čučoriedok je mok našej vlastnej receptúry, ktorý sa vyrábam z lesných čučoriedok, ktoré pred kvasením prešli mrazom (sú tzv. lyofilizované). Vďaka tomu má Boruvčiak vyššiu cukornatosť aj výraznejšiu chuť a chutí ako keby ste trhali bobuľky priamo z kríka. Čučoriedok dobre píše práve vďaka vyššej cukornatosti, a tak ho odporúčame skôr popíjať, než ľahnúť ako golier.
Čučoriedok pite jednoducho podľa chuti . Buď ho môžete sosať celý večer alebo na chuť po deckách niekoľko dní. A rovnako ako červené víno ani Boruvčiak nepotrebuje chladničku. Stačí ho skladovať pri izbovej teplote . S pár kockami ľadu ale príjemne osvieži.
V zime nedáme dopustiť na jeho zvarenú verziu. Čučoriedok ohrejte na +-60 stupňov Celzia (až začne peniť, nesmie sa variť!) a máte dokonalý zvarák . Hlavne žiadnu škoricu ani klinčeky, chuť by bola veľmi nevyvážená!
Čučoriedkový mok skvele dopĺňa chuť červeného mäsa (najmä steakov), syrov ementálskeho typu, rýb, vyprážaných rezňov a tvarohových koláčov. Čučoriedok doslova vygraduje vašu večeru k dokonalosti.
Podmanivá vôňa, rubínová farba, typická sladkokyslá chuť
11,5 % obj.
750 ml
Čučoriedok odporúčame skladovať v chlade a tme – priame slnko mu nesvedčí. Doba skladovania je 12 mesiacov od dátumu doručenia. Otvorená fľaša vydrží v chladničke aj niekoľko dní, ale po otvorení odporúčame Rybízák vypiť ešte ten večer, aby ste sa neoklamali o všetky tie skvelé chute a vône. Alergény: Siričitany. Konzervant: Kyselina sorbová