Kombucha sa hovorí hube pochádzajúce z východnej Ázie. Nejedná sa o bežnú hubu, ako ju poznáme, ale o symbiotický útvar tvorený niekoľkými druhmi kvasiniek a baktérií. Má tvar plochého gumovitého svetlošedého alebo hnedého lievance. V Japonsku bola Kombucha známa už 400 rokov po Kristovi. V starej Číne sa ctila čajová huba ako božský dar. V priebehu storočí putoval prírodný osviežujúci nápoj z kombuchy cez Japonsko a Rusko až do Európy.
Voda, trstinový cukor, odvar z nechtíka 30% a zeleného čaju 30%, kvasinkové kultúry a mliečne baktérie.
Skladujte pri teplote do 24 ° C. Po otvorení spotrebujte do 10tich dní.
2 l
Energetická hodnota 77 kJ / 19 kcal | |
---|---|
tuky: | 0,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,0 g |
sacharidy: | 4,6 g |
z toho cukry: | 0,0 g |
bielkoviny: | 0,0 g |
soľ: | 0,0 g |