Jogurt totiž nie je iba rýchlymi raňajkami alebo desiatou - je to univerzálna ingrediencia s blahodarnými účinkami, ktorú môžete využiť od predjedál až po dezerty a inovovať tak svoj jedálniček - nielenže pokrmom dodáte nový rozmer chuti, ale aj ním pohodlne nahradíte napríklad maslo, smotanu, majonézu, mascarpone a pod.
V knihe nájdete postup, ako pripraviť rôzne druhy jogurtu, a tiež tipy, aby sa vám to dokonale podarilo. Zoznámite sa aj s prípravou jogurtu z odstredeného, bezlaktózového či kozieho mlieka, a dokonca aj z rastlinného sójového nápoja.
Nájdete tu 40 lahodných receptov, ako napríklad labneh, rizoto s hráškom a špenátom, kurča marinované v bylinkách, bylinková focaccia, bavorský krém s nektárinkami a vanilkou, nadýchaný levanduľový zákusok a ďalšie. Bio, zdravý, sezónny... to sú len niektoré z mnohých výhod vášho jogurtu. A, navyše, bude vždy čerstvý a super chutný!
Názov pôvodnej knihy: Yogurtista. Yogurt fatto in casa. Ricette, tipolgie, benefici
Počet stránok: 112
Väzba: brožovaná
ISBN: 978-80-7554-297-7
VIRGINIA REPETTO je fotografkou, autorkou receptov a food stylistkou pracujúcou pre rôzne nakladateľstvá a spoločnosti v tejto brandži. Miluje dobré jedlo, a keď varí, spája precíznosť s kreativitou. Rada varí s lokálnymi a sezónnymi surovinami.