Cícerová múka sa používa hlavne k nutričnému obohateniu jedál. Je tak vhodnou alternatívou pre vegetariánov a vegánov. Je prirodzene bezlepková a je tak vhodná pre osoby trpiace celiakiou. Má príjemnú orechovú chuť a výborne sa hodí na zahusťovanie polievok, omáčok a k príprave pizze.
Cícerová múka nie je výborná len pre svoje kulinárske využitie, je tiež plná ľahko stráviteľných bielkovín a vlákniny, ktorú potrebuje náš tráviaci systém. Nájdeme v nej tiež kyselinu listovú a značné množstvo železa a horčíka. Historicky je cícer a teda cícerová múka základom indickej kuchyne. Navyše cícerová múka má o 25% menej kalórií ako bežná pšeničná múka a má nízky glykemický index, takže je vhodná pre osoby s diabetom.
Viac informácií o cícerovej múke sa dočítate v našom článku na blogu.
Cícerová múka je vhodná na pečenie sladkých i slaných pokrmov.
Je bohatým zdrojom bielkovín a vlákniny, ktorá okrem vynikajúcej chuti je aj zdraviu prospešná.
Cícerová múka je prirodzene bezlepková a môžu ju teda používať aj osoby s celiakiou.
Naša cícerová múka má BIO certifikát - Produkcia ekologického poľnohospodárstva mimo EÚ.
Zloženie: 100% BIO cícerová múka
Pôvod: Turecko
Distribútor: Votamax sro, Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladovanie: V suchu, v uzavretom obale.
Hmotnosť: 1 Kg