Quercetin je rastlinný flavonol z flavonoidovej skupiny polyfenolov. Nachádza sa v mnohých druhoch ovocia, zeleniny, listov, semien a zŕn; červená cibuľa a kel sú bežné jedlá obsahujúce značné množstvo kvercetínu. Quercetin má žltú farbu a horkú chuť. Má antioxidačné vlastnosti a chráni telo pred voľnými radikálmi , čo sú nestabilné molekuly v tele, ktoré môžu zvýšiť riziko ochorenia a urýchliť starnutie. Quercetin znižuje známky starnutia a pomáha pri cvičení. Rovnakým spôsobom ako cibuľa môže doplnok účinne brániť takmer všetkým typom baktérií, najmä tým, ktoré súvisia so žalúdkom a črevami, kožou, dýchacími cestami a močovými cestami.
TIP : všetko o histamíne a alergiách sa dočítate v našej knižnej novinke .
Viac informácií o Kvercetine sa dozviete na BrainPedia.cz.
Odporúčaná denná dávka je do 1 gramu. Dávku umiestnite pod jazyk na cca dve minúty. 1g zodpovedá 1/4 čajovej lyžičky.
Veľkosť dávky: 1/4 čajovej lyžičky |
Množstvo v 1 dávke |
%RHP* |
Quercetin |
0,25 g | *** |
* % denná referenčná hodnota príjmu *** denná referenčná hodnota príjmu nie je stanovená |
Upozornenie
Uchovávať v chlade. Pokiaľ ho potrebujete skladovať dlhšiu dobu, vložte ho do chladničky. Všeobecná doba použiteľnosti produktu je minimálne 2 roky. Aj keď je pomerne odolný voči teplu, odporúčame, pokiaľ je to možné, uchovávať ho v chlade.
50 g